Uniek boek over gruwelijke Kerstvloed

Aanbieding: boek en wandelgids, samen voor slechts 17,50 euro

Uniek boek over gruwelijke Kerstvloed in Groninger Ommelanden en het Oldambt

Op 25 december 2017 is het driehonderd jaar geleden dat de Kerstvloed Noord-Nederland en Noord-Duitsland teisterde. Het was de grootste natuurramp van Nederland in de afgelopen vierhonderd jaar. 

Meer dan 13.000 mensen verdronken, van wie ongeveer 2.300 alleen al in de Groninger Ommelanden en het Oldambt. Tienduizenden stuks vee kwamen om en de materiële schade was onvoorstelbaar groot. 

Sporen

Dit vrijwel  vergeten verhaal   is voor de eerste keer uitgebreid beschreven in het boek ‘Kerstvloed 1717, een pelgrimstocht’.  De geschiedenis van het landgebruik en van de huizen en de boerderijen, is na het midden van de achttiende eeuw in Groningen als het ware opnieuw begonnen. De tweede invalshoek in dit boek wordt gevormd door de zwerftochten van de auteur Piet Nienhuis.

Historicus Albert Buursma belicht verschillende onderwerpen die verband houden met de Kerstvloed. Van meer dan 100 dorpen wordt een gedetailleerd overzicht gegeven hoeveel slachtoffers er waren, onder mensen, huizen, runderen, paarden, varkens en schapen. De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s vertellen  over hun rol in het waterbeheer, in verleden en heden.

Wandelgids

Aan het boek is een wandelgids verbonden, die overeenkomt met de TochtomdeNoord, met ook veel informatie over de omgeving. De toepassing van augmented reality (VEEEW ) in boek en wandelgids zorgt voor een extra beleving voor lezer en wandelaar.

De wandelgids volgt de sporen van de Kerstvloed, loopt door historische en sfeervolle dorpen, volgt oude en nieuwe paden, wijst op specifieke karaktertrekken in  het Groninger landschap, leert iets over het nut van de dijken en het waterbeheer, laat de natuur opsnuiven en de rust ervaren, laat kennis maken met grote en kleinere Groninger cultuurschatten, zoals borgen, musea, kerken, orgels, molens, gebouwen en leuke plekjes.

Veeew

In boek en wandelgids wordt Veeew (augmented reality), dat zorgt voor een extra beleving voor lezer en wandelaar. Foto’s en illustraties krijgen een meerwaarde, door video’s, animaties en beelden te laten zien. En het is leuk onderweg getipt te worden waar een kop koffie kan worden gedronken. De HanzehogeschoolGroningen en de RijksUniversiteit Groningen doen samen met Veeew onderzoek naar toepassingen in de toekomst.

Aanbieding

Boek (gebonden, 192 pagina’s) en wandelgids (32 pagina’s, geniet) zijn samen voor slechts

€ 17,50 verkrijgbaar; inclusief verzendkosten betaalt u € 19,40. Deze aanbieding geldt tot 15 november 2017 en u betaalt via machtiging.

Bestellen,  klik op deze link:  https://www.profiel.nl/bestellen.  Let op: vul op het formulier de code MG1717  in. Uw bestelling wordt thuisbezorgd.

Los (na 1 oktober) kost het boek € 22,50, de wandelgids € 4,50; samen € 27,-. 

Deel deze pagina