Maak zelf geschiedenis met de Kerstvloed

dinsdag 16 mei 2017

Maak zelf geschiedenis met de Kerstvloed

Vind je het interessant om 300 jaar na dato bronnen over de Kerstvloed door te spitten en specifieke informatie te verzamelen? Meld je dan vandaag nog aan!

Journaal Thomas van Seeratt transcriberen

Help mee deze belangrijke bron over de Kerstvloed te transcriberen (= het oude handschrift omzetten naar moderne letters), zodat het voor iedereen leesbaar en te gebruiken is. Het is een redelijk toegankelijke tekst om te ontcijferen. Een pagina kost ongeveer een half uur. Het project is al van start gegaan en een aantal pagina's is al getranscribeerd. Via deze link naar het originele Journaal dat zich in de Groninger Archieven bevindt, kun je meteen zien welke pagina's inmiddels verwerkt zijn.

Archiefdetective

Zoek mee in de digitale en fysieke collectie van de Archieven naar ‘verborgen’ materiaal over de Kerstvloed. Er is een (secundaire) literatuurlijst en een bronnenlijst, maar er is meer. Medewerkers van de Archieven helpen je graag op weg door boeken, registers en akten aan te reiken. Ken je zelf een bron over de Kerstvloed of kom je een vermelding tegen? Meld dat dan via: kerstvloed@groningerarchieven.nl.

Meer informatie over dit project van de Groninger Archieven vind je op groningerarchieven.nl. Op die pagina kun je je ook aanmelden en gratis scans aanvragen.

Deel deze pagina