Journaal Van Seeratt getranscribeerd door vrijwilligers

maandag 14 augustus 2017

Journaal Van Seeratt getranscribeerd door vrijwilligers

Het Journaal van Thomas van Seeratt is een belangrijke bron over de Kerstvloed. Dit oude handschrift is door 25 enthousiaste deelnemers aan het project 'Maak geschiedenis' van het RHC Groninger Archieven getranscribeerd (= omgezet naar moderne letters). Inmiddels worden ook andere bronnen over de Kerstvloed getranscribeerd door huidige en nieuwe deelnemers.

Hier vind je het Journaal van Thomas van Seeratt, inclusief volledige transcriptie van de tekst en de dijkprofielen. 

Vind je het interessant om 300 jaar na dato bronnen over de Kerstvloed door te spitten en specifieke informatie te verzamelen? Meld je dan vandaag nog aan!

Archiefdetective

Zoek mee in de digitale en fysieke collectie van de Archieven naar ‘verborgen’ materiaal over de Kerstvloed. Er is een (secundaire) literatuurlijst en een bronnenlijst, maar er is meer. Medewerkers van de Archieven helpen je graag op weg door boeken, registers en akten aan te reiken. Ken je zelf een bron over de Kerstvloed of kom je een vermelding tegen? Meld dat dan via: kerstvloed@groningerarchieven.nl.

Meer informatie over dit project van de Groninger Archieven vind je op groningerarchieven.nl. Op die pagina kun je je ook aanmelden en gratis scans aanvragen.

Deel deze pagina