Jeugdverhaal De dijken breken! over de Kerstvloed

donderdag 30 november 2017

Jeugdverhaal De dijken breken! over de Kerstvloed

Naar aanleiding van het jubileumjaar van de Kerstvloed wilde CBS de Noordkaap uit Uithuizermeeden samen met een aantal andere scholen uit de regio aandacht besteden aan dit onderwerp. Voor de doelgroep 8-10 jaar (groep 5/6) lieten ze een jeugdboek schrijven door de bekende auteur Martine Letterie. 

Martine Letterie schreef De dijken breken!, een aantrekkelijk historisch verhaal, dat zich afspeelt in de eigen omgeving van de kinderen. Door in de huid van de hoofdpersonen te kruipen kunnen zij zich inleven in de historische gebeurtenissen van 300 jaar geleden. Het verhaal brengt historische feiten tot leven en vormt de aanleiding om na te denken over het heden. Rick de Haas verzorgde de illustraties. Het boek werd medio oktober gepresenteerd op CBS De Noordkaap in Uithuizermeeden.

De dijken breken!

Het verhaal gaat over de jonge John, het neefje van dijkopzichter Thomas van Seeratt. Samen met zijn oom rijdt John langs de Groninger dijken en maakt hij die verschrikkelijke Kerstvloed van wel heel dichtbij mee.

Het verhaal is als PDF te downloaden: De dijken breken!

De dijken breken! - Martine Letterie De dijken breken! - Martine Letterie

Deel deze pagina