Groninger Archieven ontsluiten bronnen Kerstvloed

woensdag 15 februari 2017

In 2017 besteedt het RHC Groninger Archieven extra aandacht aan de Kerstvloed van 1717. De collectie bevat verschillende soorten bronnen, zoals kaarten, tekeningen, verslagen en journaals, maar misschien zijn er ook nog onbekende bronnen. De Archieven ontsluit een aantal bronnen en maakt deze toegankelijk voor het grote publiek.

De Archieven maken een overzicht van alle primaire en secundaire bronnen over de Kerstvloed. Er zijn al veel bronnen bekend, maar zo nu en dan wordt er toch nog ergens een vermelding van de Kerstvloed of de gevolgen ervan ontdekt. Bijvoorbeeld in een doopboek, een lidmatenregister of in een oud gerechtsarchief. Bent u in uw onderzoek zoiets tegengekomen? Of weet u nog een studie of pamflet over de Kerstvloed? Deel het met de Archieven, dan voegen zij het toe aan de lijsten.

Verder bieden de Archieven van een aantal belangrijke bronnen gratis scans aan.

Transcripties

Transcripties

Ook zijn de Archieven op zoek naar mensen die willen helpen met het ontsluiten van oude documenten. Door transcripties te maken en te verbeteren worden de bronnen beter toegankelijk. Kunt u goed oud schrift lezen en vindt u het leuk om een stukje over te typen? Doe dan mee aan het transcriptieproject, dat binnenkort van start gaat.

Deel deze pagina