Gezocht: helpende handen voor Kunstroute

woensdag 07 juni 2017

Gezocht: helpende handen voor Kunstroute

Vanaf half juni komen kunstenaars van Groningen tot Japan naar onze provincie. Zij werken vanaf 15 juni tot aan de opening van 1 juli aan hun kunstwerken voor de kunstroute van Expeditie Kerstvloed 1717. Vooral voor de realisatie van de werken van de Indonesische kunstenaar Eko Prawoto en de Japanse kunstenaar Teruhisa Suzuki zoeken wij aanpakkers die hun mooie plannen kunnen helpen verwezenlijken. Het betreft (eenvoudig) constructief werk.

Helpen met kunst

Eko Prawoto maakt op het land van een boer in Westernieland een rond bouwwerk uit 324 pallets. Suzuki maakt op de oude dijk bij Warffum een hoornachtige vorm van 10 meter lengte uit multiplex, staal en kistjes. De overige kunstwerken komen van Vliedorp (onder Leens: ‘verdronken dorp’ tijdens Kerstvloed 1717) tot aan Noordpolderzijl.

Helpen met koken

In diezelfde periode zoeken wij elke dag een ‘kok’ om in de professionele keuken van Wongema te Hornhuizen een maaltijd te bereiden voor onze hardwerkende gasten. Met een dag-budget gaat u dan een eigen maaltijd inkopen en bereiden. De grootte van de groep zal variëren van 6 tot 16 mensen. De kok kan eventueel bij Wongema overnachten, alle kunstenaars logeren daar ook.

Helpen met andere dingen

Daarnaast zijn er allerhande werkzaamheden: zoals routebordjes maken, sjouwen en hand- en spandiensten voor de overige kunstenaars uit de VS, Denemarken en Nederland. Gezellig samenwerken op unieke plekken in Noord Groningen!

Een van schetsen voor het ontwerp van kunstenaar Eko Prawoto

Contact

U bent van harte uitgenodigd om een dag of een aantal dagen mee te werken als vrijwilliger. Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met de projectleider Expeditie Kerstvloed 1717: Anja Reenders van De Verhalen van Groningen 050-2110503 / anja.reenders@deverhalenvangroningen.nl of Merijn Vrij 06-12160995, organisatie/samenstelling Kunstroute.

Expeditie Kerstvloed 1717 is een initiatief van en wordt mede mogelijk gemaakt door: Domies Toen, Stichting Erfgoedpartners, waterschap Noorderzijlvest, Marketing Groningen en De Verhalen van Groningen plus de gemeenten De Marne, Winsum, Bedum en Eemsmond. Met bijdragen van diverse fondsen en bedrijven.

Deel deze pagina