Over Expeditie Kerstvloed

De Kerstvloed 1717 was de grootste natuurramp van Nederland in de afgelopen vier eeuwen. Het herstel van de dijken zou nog jaren duren, maar leidde wel tot een revolutie in de kustverdediging. Nog altijd zijn sporen van deze ramp zichtbaar in het landschap (kolken, oude dijken). Sindsdien hebben we onze dijken versterkt en verhoogd, waardoor de relatie van Groningers met de zee op de achtergrond is geraakt.

De Verhalen van Groningen is projectleider van Expeditie Kerstvloed 1717. Naast Kunstroute Kerstvloed 1717 omvat het evenement diverse activiteiten die gedurende het Kerstvloedjaar georganiseerd worden: exposities, lezingen, Kerstvloedwandelingen, excursies, magazines, educatie, muziek en festivals die in het teken staan van de Kerstvloed, waaronder Tocht om de Noord.

Expeditie Kerstvloed 1717 is een initiatief van Het Groninger Landschap, Domies Toen, Stichting Erfgoedpartners, waterschap Noorderzijlvest, Marketing Groningen en De Verhalen van Groningen. Mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de gemeenten Eemsmond, De Marne en Winsum, Ben Remkes Cultuurfonds, SNS Fonds Eemsmond, Groningen Seaports, Loket leefbaarheid, Kansrijk Groningen en Aviko.


Partners

Met dank aan

Natuurmonumenten, Noord-Groningse Uitdaging, Koop Landbouw, Marco Verhuur en alle vrijwilligers!


Pers

Het is mogelijk om de communicatiemiddelen te downloaden en te gebruiken. In deze communicatiekit vind je de volgende communicatiemiddelen:

 1. Persbericht: "De kracht van water verwerkt in internationale kunstroute".
  In Word en PDF, verstuurd op vrijdag 9 juni.
 2. Persbericht 2: "Internationale kunstroute van Vliedorp tot Noordpolderzijl opent 1 juli".
  In Word en PDF, verstuurd op vrijdag 23 juni.
 3. Beeldmateriaal vorige edities
  Vrij te gebruiken. Let op, graag titel vermelden en dit zijn werken van eerdere jaren van de kunstenaars.
 4. Projectflyer
  Vrij te gebruiken.
 5. Banners
  Vrij te gebruiken op online kanalen en socials.

  Download hier de communicatiekit.

Contact

Anja Reenders is projectmanager van De Verhalen van Groningen en namens Expeditie Kerstvloed 1717 projectleider en penvoerder. Voor vragen, opmerkingen en/of het melden van activiteiten die gerelateerd zijn aan de Kerstvloed van 1717, kunt u met haar contact opnemen.

Anja Reenders
Gedempte Zuiderdiep 22
9711 HG Groningen
050-2110503
06-23334894
anja.reenders@deverhalenvangroningen.nl

Deel deze pagina