Workshops en kinderprogramma Kerstvloed1717

Workshops en kinderprogramma Kerstvloed1717

Kinderen in Usquert en Den Andel en omgeving kunnen in oktober deelnemen aan verschillende workshops en creatieve activiteiten rondom de Kerstvloed.

Ziza gaat op reis met Vonk de stormvogel

Ziza - een dapper meisje- vliegt samen met de stormvogel Vonk- driehonderd jaar terug in de tijd en kijkt rond op het eiland Rottum zoals dat destijds voor de kust van Usquert lag en waar toen nog een echte graaf woonde. Het boekje Ziza gaat op reis met Vonk de stormvogel, geschreven door Yvonne Nijlunsing is binnenkort te koop in o.a. de Holm.

Workshop over Ziza en Vonk de stormvogel op zaterdag 14 oktober
Beeldend kunstenaar Ine van den Heuvel organiseert in samenwerking met De Holm de workshop: Ziza gaat op reis met Vonk de stormvogel. Een workshop waarin opa’s en oma’s met hun kleinkinderen het verhaal kunnen gaan uitbeelden met papiermozaïek. Van 11.00-12.00 uur schilderen, dan gezellige lunchpauze en van 13.00- 14.00 uur verder workshoppen.
Zelf lunchpakketje meenemen, de workshop inclusief het boekje is gratis!
Aanmelden bij www.deholm.net.
Het adres: Streekweg 41, Den Andel

Expositie Zielhoes van 24 november – 31 december

Beeldend kunstenaar Ine van den Heuvel uit Ruinen werkt vanuit landschappen en historie. Antje Kazemier uit Donderen werkt vanuit (gevonden) materiaal. Beide kunstenaars laten op de expositie in het Zielhoes hun kunstwerken zien die zijn gemaakt op het thema Kerstvloed. Verder wordt er werkt getoond van de kinderen van de OBS in Usquert die van beide kunstenaars workshops over dit thema kregen van de kunstenaars. De kinderen van de onderbouw hebben zelf hun materiaal voor de workshop gezocht bij Noordpolderzijl. Deze expositie is informatief en ook leuk voor kinderen. Bezoekers mogen ook zelf dingen naspeuren.

Opening op 24 november, 16.00- 19.00 uur Zielhoes Noordpolderzijl

De presentatie van het boekje over Noordpolderzijl en de opening van de expositie van de beide kunstenaars en de resultaten van de workshops zijn om 16.00 uur in het Zielhies te Noordpolderzijl, Inloop vanaf 16.00 uur. De boeken kunnen gratis worden gekregen tijdens deze opening en worden door de schrijvers, illustratoren, ontwerpers en medewerkers desgewenst gesigneerd. Na de opening kan het boekje tegen verkoopprijs worden aangeschaft bij de regionale VVV’s en het Zielhoes. 

Deel deze pagina