Opening Kunstroute Kerstvloed 1717

Opening Kunstroute Kerstvloed 1717

In 2017 is het 300 jaar geleden dat het Noordzeekustgebied getroffen werd door een zware stormvloed, de Kerstvloed van 1717. Tijdens Expeditie Kerstvloed wordt stilgestaan bij het thema de kracht van water, toen en nu, met o.a. workshops, lezingen en wandelingen. Het hoogtepunt vormt een speciale kunstroute aan de Noord-Groningse kustlijn. Op 13 bijzondere locaties zijn imposante kunstwerken te zien van internationale kunstenaars die komen uit gebieden waar een soortgelijke ramp als Kerstvloed 1717 heeft plaatsgevonden.

Ontdek de kracht van water en kom naar de Expeditie Kerstvloed 1717.

Opening Kunstroute Kerstvloed 1717 op zaterdag 1 juli 2017

Locatie: Domies Toen/Petruskerk, Hoofdweg 74, Pieterburen
Tijdstip: 14.00 - 17.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Het officiële gedeelte is van 14.00 – 14.30 uur.
Parkeren: Bij zeehondencentrum Pieterburen

Programma

13:30 – 14:00 
Ontvangst met prosecco
Tijdens de ontvangst is de fotoexpositie: De kracht van water verbeeld te bezichtigen.

14:00 - 14:30 
Opening
Door gastheer Hink Jan Apotheker

Welkom
Welkomstwoord door Herwil van Gelder, wethouder van Gemeente de  Marne.

Koor Focus Vocaal
Focus Vocaal is een projectkoor uit Groningen. Componist Henk Doeke Odinga heeft speciaal voor het koor een stuk gecomponeerd gebaseerd op het gedicht Avondgang. Dit gedicht gaat over de Kerstvloed en is rond 1900 geschreven door Albert Verweij. Het koor staat onder leiding van dirigent Elsemien Brouwer met op de piano Henk Doeke Odinga en Charlotte de Wolf op vibrafoon. 

Ontstaan kunstroute Kerstvloed 1717
Hans Poll, directeur Marketing Groningen en De Verhalen van Groningen vertelt over het ontstaan van het verloop van het project kunstroute Kerstvloed 1717.

Foto expositie uitgelicht
Foto expositie n.a.v. de fotowedstrijd van Tocht om de Noord, de kracht van water verbeeld (1 juli t/m 30 augustus, Petruskerk)

Interview met de kunstenaars
Welke betekenis heeft de kracht van water voor de kunstenaars? Hoe hebben zij dit vertaald in hun kunstwerken? En hoe is het Groningse leven de kunstenaars bevallen? Hink Jan Apotheker krijgt antwoord op deze vragen in een gesprek met de kunstenaars. 

Toost en afsluiting 

14:30 – 17.00 
Bezichtiging kunstwerken en activiteiten bezoekerscentrum Waddenkust.

Per bus, fiets of huifkar is een deel van de kunstroute te volgen.

In het bezoekerscentrum Waddenkust is een indrukwekkende videocompilatie te zien van het project Drawers Speak van Jana Napoli. Ook is een foto-expositie te bezichtigen van de bijzondere kunstwerken van de Kerstvloed 1717. 

Deel deze pagina