Zeventien | 17

Zeventien | 17

In het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december presenteert Prime in de Der Aa-kerk een muziekinstallatie en drie concerten die in het teken staan van de Kerstvloed van 1717.

Bewegende lichtinstallatie

Centraal element in 17/17 is de lichtinstallatie Onder de Kerstvloed die Dennis Molema bedacht voor het koor van de Der Aa-kerk. Hij ontwierp een bewegende lichtinstallatie die een zeespiegel creeërt door een plat gefocust laserlicht te schijnen op een maquette die in het koor van de Der Aa-kerk hangt. 

Multimedia-instrumentalist Jan Klug maakt een geluidsplan bij de installatie van Dennis Molema. Een soundscape van geluidsgolven die zowel autonoom als met live-muzikanten inzetbaar is. Met daarin geluidsgolven die zo laag zijn dat ze alleen voelbaar zijn. Met daarin verwerkt de klank van de kerkklokken van de Groninger kerken die tijdens de kerstvloed in 1717 luidden.

8 december: Slagwerk Den Haag

Vrijdagavond 8 december speelt Slagwerk Den Haag Vitreous Space, waarin klanken van klokken, bellen, water en wind zich verspreiden door de Der Aa-kerk. Met muziek van minimal componisten als Luther Adams, James Tenney, Kate Moore, Anthony Fiumara en Peter Garland.

Zondag 10 december 16.30 uur | The Ballad of the Salt Water

Componist Douwe Eisenga schreef de compositie The Ballad of the Salt Water voor orgel en drie koren. Uitvoerders zijn drie koren uit de stad Groningen, het Noordelijk Vocaal Ensemble, Jong Vocaal Groningen en Tous les oiseaux d’Europe.

Deel deze pagina