Kwelderritten per huifkar langs de Kunstroute

Kwelderritten per huifkar langs de Kunstroute

In juli organiseren het Zeehondencentrum Pieterburen en Stichting Het Groninger Landschap een aantal wwelderritten, waarbij de deelnemers kennismaken met de natuur, cultuur en geschiedenis van het Groningse landschap. Er zijn vele verrassingen te bewonderen die op het eerste oog niet altijd zichtbaar zijn!

Vanaf het Zeehondencentrum in Pieterburen vertrekken we met de huifkar naar Bezoekerscentrum Waddenkust van stichting Het Groninger Landschap. Daar wordt een film getoond over het Waddengebied. Na afloop van de film neemt de huifkar haar passagiers mee langs dijken en kwelders. Onderweg komt men langs verschillende kunstwerken van de Kunstroute

De eerste stop is bij ‘de kolk’. Hier brak de dijk door in 1717 en kolkte het water door de opening in de dijk. Daarna wordt er gestopt bij de kwelders, waar wordt verteld over het beheer (graasbeheer) van deze gebieden en het belang voor bescherming tegen de zee.

De laatste stop is bij de Klutenplas (een binnendijks zoutwater gebied) waar er over trekvogels en het belang van het Waddengebied voor deze vogels verteld wordt. Via Westernieland komt de huifkar weer terug in Pieterburen.

Informatie

De kwelderritten vinden plaats op 2, 9, 12, 16, 19 en 23 juli. Voor meer informatie of het reserveren van plaatsen: zeehondencentrum.nl.

Deel deze pagina