Kerstvloed Slotfestival

Kerstvloed Slotfestival

Op 29 december sluiten we het Kerstvloedjaar af met een laatste keer verhalen vertellen over deze vergeten geschiedenis in woord en in muziek.

NB: Het maximum aantal deelnemers is bereikt! U kunt helaas niet meer reserveren...

Op 29 december sluiten we het Kerstvloedjaar af met een laatste keer verhalen vertellen over deze vergeten geschiedenis in woord en in muziek. Nog één keer vertelt historicus Albert Buursma het verhaal over ‘de verwoestende bende van de verschrikkelijke Neptunus’. Namens Erfgoedpartners geeft Yvonne Nijlunsing uitleg over de weersomstandigheden die de stormvloed van 1717 veroorzaakten. Daarbij maakt ze gebruik van recente filmopnames van vergelijkbare meteorologische verschijnselen en ooggetuigeverslagen uit 1717. Blogger Sanne Meijer zal een korte presentatie geven over het Pronkjewailpad, een nieuw langeafstandspad van maar liefst 250 kilometer lang, dat toeristische toppers in onze provincie met elkaar verbindt.

Verder is er een preview te zien van het permanente kunstwerk Kerstvloed 1717, dat in 2018 gerealiseerd zal worden en zijn er optredens van het kwartet Wind, Water & Whisk(e)y met De malle graaf van Rottum, een verhaal rond Graaf Donough MacCarthy en de Kerstvloed, omlijst door Ierse en schotse muziek. Gekruid & Geroerd, kruidenworkshops & catering op locatie, verzorgt het buffet met allerlei lekkers 'uit de zee'.

De Er-Gaat-Niets-Boven-Groningenbus vervoert mensen van Stad naar Noordpolderzijl en retour. Opstappen kan om 14:00 uur op de Grote Markt. De bus rijdt slechts één keer, maar brengt u ook weer terug naar de Grote Markt. 

Toegang is gratis, maar in verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren nodig.

Tijd: 15:00-21:00 uur
Toegang is gratis, maar reserveren is nodig (volgeboekt!)
Eten voor speciale prijs: 10,- pp.
Optredens Wind, Water, Whisk(e)y: 15:30 en 19:30 uur
EGNBG bus: opstappen om 14.00u op de Grote Markt, Groningen. De bus brengt u 's avonds weer naar dezelfde plek terug.

NB: Voor het buffet is reserveren nodig. Het bedrag van 10,-  p.p. kunt u ter plekke betalen.

Zeewierbonbons Zeewierbonbons

Deel deze pagina