Focus Vocaal zingt Overleven en Liefde

Focus Vocaal zingt Overleven en Liefde

De Kerstvloed inspireerde componist Henk Doeke Odinga tot het schrijven van de compositie Avondgang, voor vrouwenstemmen, piano en buisklokken. Hij schreef dit stuk speciaal voor Focus Vocaal, op tekst van dichter Albert Verwey (1865-1937).

Overleven en Liefde bevat daarnaast bijzondere muziek van zeer uiteenlopende moderne componisten rond thema’s als vluchten, (natuur)rampen, verdriet, vreugde en troost. Een paar namen: Marten Jansson (Zweden), Philip Glass (USA), Ola Gjeilo (Noorwegen), Jaakko Mantijaarvi (Finland), Ana Silvera (UK), Abbie Betinis (USA). 

In Overleven en Liefde werkt het koor samen met professionele musici: een strijkkwartet, slagwerkers, dwarsfluitist, pianist.

Focus Vocaal is een ambitieus amateur projectkoor uit Groningen, opgericht in 2001, momenteel bestaande uit 16 vrouwen. Dirigente Elzemien Brouwer is de drijvende kracht achter Focus Vocaal, met haar grote muzikaliteit, haar bevlogen en inspirerende manier van dirigeren en haar wens om het onderste uit de muzikale kan te halen.

Kenmerkend voor Focus Vocaal is het verrassende repertoire. We zingen werken van bekende en soms minder bekende componisten; origineel, gedurfd en vernieuwend. Soms een beetje gek, overwegend modern klassiek. Maar altijd spannend, om te zingen en naar te luisteren.

De serie concerten die Focus Vocaal zal geven rondom het thema Kerstvloed, is heel toepasselijk 'Overleven & Liefde' genoemd. Het koor zingt nog op de volgende data:

Zondag 19 november 16.30 uur, St. Hippolytuskerk Middelstum

Zondag 10 december 20.15 uur, De Bovenkamer van Groningen (de watertoren), Noorderbinnensingel 14, Groningen

Zondag 24 december 16.00 uur, St. Ludgerkerk Garnwerd, i.s.m. Te Gast in Garnwerd. Daarna soep en kerstvloedbier van brouwerij Martinus

Meer informatie en reserveren op www.focus-vocaal.nl

 

Deel deze pagina