Expositie rondom Kerstvloed in Zielhoes en De Holm

Expositie rondom Kerstvloed in Zielhoes en De Holm

Kinderen van de basisschool in Usquert hebben ontdekkingstochten gemaakt over de kwelders en kinderen uit Den Andel en omstreken hebben het verhaal over Ziza als uitgangspunt gebruikt. Kunstenaars Ine van den Heuvel en Antje Kazemier begeleidden de kinderen en tonen ook hun eigen werk tijdens twee exposities, in het Zielhoes in Noordpolderzijl en in de Holm in Den Andel.

Zielhoes

Beeldend kunstenaar Ine van den Heuvel uit Ruinen werkt vanuit landschappen en historie. Antje Kazemier uit Donderen werkt vanuit (gevonden) materiaal. Beide kunstenaars laten op de expositie in het Zielhoes hun kunstwerken zien die zijn gemaakt op het thema Kerstvloed. 

Verder wordt er werkt getoond van de kinderen van de OBS in Usquert die van beide kunstenaars workshops over dit thema kregen van de kunstenaars. Geïnspireerd door de kunstenaars Ine van den Heuvel en Antje Kazemier zijn ze gaan schilderen, tekenen, knippen en plakken, gebaseerd op wat ze hebben ontdekt en gehoord over de zee die voor onze deur ligt, die mooi maar soms ook heel woest kan zijn. De kinderen van de onderbouw hebben zelf hun materiaal voor de workshop gezocht bij Noordpolderzijl. Deze expositie is informatief en ook leuk voor kinderen. Bezoekers mogen ook zelf dingen naspeuren.

De Holm in Den Andel

kinderen uit Den Andel en omstreken hebben het verhaal over Ziza  als uitgangspunt gebruikt. Het resultaat is een expositie geworden over de Kerstvloed van 1717 en de reis van Ziza met Vonk. De tentoonstelling is de gehele maand december nog in de Holm in Den Andel te bekijken.

Lees meer in het verslag van de workshops.

Deel deze pagina