Expo: De kracht van water verbeeld

Expo: De kracht van water verbeeld

In het kader van Tocht om de Noord 2017 vond eerder dit jaar een fotowedstrijd plaats. Tocht om de Noord nodigde fotografen uit beelden te maken van wat de strijd tegen het water veroorzaakt, zowel nu als vroeger. Wat zijn de meest treffende beelden van land en water en waar zie je dat nog steeds terug in het landschap?

De foto’s vertolken tekenen van de kerstvloed, zoals restanten van de oude dijk, monumenten, kolken en grafstenen. Maar ook de kracht die het water vandaag de dag nog heeft. Uiteraard binnen het gebied waar de wandelaars in september dit jaar door heen trekken.  

Foto-expositie

In totaal zijn er 27 foto’s geselecteerd voor een expositie die deze zomer van 1 juli tot en met 30 augustus te bezichtigen is in de kerk in Pieterburen. Van 1 september tot en met 22 september is de TodN expositie te bekijken in het Waterschapshuis van Noorderzijlvest.

Prijswinnaars

Uit de selectie van 27 foto’s zijn door een jury 10 foto’s verkozen tot ‘visitekaartjes van Groningen’. Op 1 september worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De 10 foto’s worden als kaartenset uitgedeeld aan de wandelaars van Tocht om de Noord. Daarnaast worden ze vergroot langs de route tentoongesteld.

Informatie

zomerexpositie: 1 juli t/m 30 augustus
locatie: kerk in Pieterburen
openingstijden: 10.00 – 17.00

Tocht om de Noord expositie: 1-22 september
locatie: waterschapshuis Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 in Groningen
openingstijden: op werkdagen van 9.00 – 16.30 uur

 

Foto: George Huitema

Deel deze pagina