1717, een voorstelling van VRIJDAG

1717, een voorstelling van VRIJDAG

Een meisje bevindt zich op het dak van haar huis, omringd door water, wachtend op de morgen. Haar verleden is weggespoeld, haar toekomst onzeker. In de nacht van de Kerstvloed ontmoet ze anderen die het net zo is vergaan en vragen ze zich af hoe deze ramp voorkomen had kunnen worden.

VRIJDAG presenteert een voorstelling rondom de kerstvloed. Twaalf jongeren maken samen met regisseur Jorrit Boonstra een voorstelling over een ramp die dit jaar driehonderd jaar geleden plaatsvond. Een voorstelling over wat was en wat mogelijk komen gaat. Hoe leer je van het verleden? is er nog hoop? Waarvoor zou jij vast blijven houden? En hoe is het om een nacht in het donker op je eigen dak te zitten?

Nood: “Noodsignaal! De dijken zijn doorgebroken! Verlaat het gebied richting Limburg!”
Kas: “Dat is lekker op tijd. Wie ben jij?”
Nood: “Ik ben het noodsignaal. Vroeger was ik een luchtalarm, maar die hebben ze afgeschaft. Ik ben de hele nacht al aan het roepen. Heb je mijn appjes niet gehad?”
Kas: “Ik had m'n telefoon aan de oplader.”
Nood: “Oh … kut voor je.”

Met lekkages, een uitzichtloos uitzicht en een aantal schapen.

Informatie

Titel: 1717
Speeldata: 15 december 20:00
16 december 20:00
17 december 16:00
Locatie: VRIJDAG Theater
Website: www.bijvrijdag.nl

Regie: Jorrit Boonstra
Regie-assistent: Karijn van der Wijk

Spelers: Esmee Dalenoort, Christien Eijsink, Daniël Hoogenberg, Josephine Lewin, Tren Middelkamp, Anna Martje Smit, Maaike Stam, Sophie Tijssen, Robin Jose Voornhout, Karijn van der Wijk, Pien van der Wijk, Sam Boekaar.

Deel deze pagina